НБУ вирішив ліквідувати ще один банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив ліквідувати ще один банк

Кредит&Депозит
2903
Національний банк вирішив ліквідувати банк “ТК Кредит” (Київ). Про це йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів.
За його даними, Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку “ТК Кредит” 7 квітня.
Фонд гарантування, в свою чергу, почав ліквідацію банку, яка буде проходити з 8 квітня 2016 по 7 квітня 2018 року.
Ліквідатором призначено Ігоря Грицака.
Нагадаємо, Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк “ТК Кредит” з 10 лютого по 9 березня 2016 року у підставі рішення Національного банку України (НБУ) про віднесення банку “ТК Кредит” до неплатоспроможним.
Правління Національного банку України 9 лютого прийняв постанову №60 про віднесення ПАТ КБ “ТК Кредит” в категорію неплатоспроможних через непрозорість структури власності.
За даними НБУ, кошти 98,9% вкладників будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі, і сума таких виплат складає всього близько 0,6 млн грн.
Згідно з даними на сайті центробанку, на середину грудня прямим найбільшим власником банку “ТК Кредит” був венчурний фонд “Нові технології” – 18,6389%, а кінцевими ключовими учасниками були Юрій Уманець, Віллем Мартинус де Бір і Ельмар Ібанец – по 24,8178 %. У той же час ЗМІ пов’язували банк і фонд “Нові технології” з “регіоналом” Юрієм Іванющенко.
Як повідомлялося, влітку 2014 року банк “ТК Кредит”, до наглядової ради якого на той момент входив Іван Аврамов, що є за даними ЗМІ бізнес-партнером Юрія Іванющенка, відзвітував, що його бенефіціарами є громадяни Південно-Африканської Республіки – Віллем Мартинус де Бір і Ібанец Ельмар, які опосередковано володіють фондом “Нові технології”.
Крім того, за даними ЗМІ, ці ж громадяни ПАР були названі бенефіціарами левової частки решти бізнесу Ю.Іванющенка і І.Аврамова в Україні (зокрема, компаній “Альба ресурс” і “Міроновкабудмонтаж”, які володіють ліцензіями на розробку Південно-Медведівської і Південно -Хрестіщенской площ в Харківській області з сумарними запасами понад 7 млрд куб. м газу).
За даними Нацбанку України, на жовтень 2015 року з розміром загальних активів (1,947 млрд грн) банк займав 52-е місце серед 123 банків, що діяли в країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас