ЄС змінить політику сусідства, - Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС змінить політику сусідства, - Меркель

Світ
1110
На тлі масового припливу в Європу мігрантів Євросоюзу належить змінити політику сусідства, яка поширюється на 18 країн, в тому числі України і Сирії. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.
“Нам треба буде проводити зовсім іншу політику сусідства”, – заявив Меркель напередодні зустрічі з представниками громадських організацій, що відповідають за прийом та підтримку біженців в Німеччині.
При цьому вона не стала вдаватися в подробиці, додавши, що ЄС буде створювати умови, що сприяють стабільності в суміжних державах.
Також Брюсселю доведеться підвищити безпеку і охорону на зовнішніх кордонах Союзу, вказала канцлер Німеччини.
Концепція європейської політики сусідства, закріплена в її редакції від 2003 року, стосується 18 держав: від Алжиру, Тунісу, Сирії та інших країн на півдні до учасників програми “Східного партнерства” ЄС – Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Те, що ця концепція поширюється на Сирію, Меркель, за її власними словами, до недавнього часу взагалі не усвідомлювала, з іронією відзначає видання Focus Online, яке вело пряму текстову трансляцію виступу.
Торкнувшись ситуації в цій країні, глава німецького уряду також зазначила, що обстановка там поступово стабілізується, багато в чому завдяки “крихкому, але тим не менш такому, що зберігається” режиму припинення вогню.
У лютому Меркель говорила, що у неї немає запасного плану для вирішення кризи з біженцями.
Міграційний криза вибухнула в Євросоюзі в 2015 році. Біженці прямували до Греції по декількох маршрутах, в тому числі через територію Туреччини і Егейське море. Цим шляхом за рік скористалися понад 850 тисяч осіб.
Всього на територію ЄС прибуло понад мільйон мігрантів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас