У Монако показали перший український прототип електромобіля Synchronous — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Монако показали перший український прототип електромобіля Synchronous

Технології&Авто
2304
На що проходить цими днями (з 6 по 8 квітня) в Князівстві Монако міжнародному форумі-конференції, присвяченій відновлюваній енергії та екологічних видів транспорту, був показаний український прототип електромобіля Synchronous.
Творцем концепту електромобіля Synchronous є компанія Electric Marathon International – організатор відомого щорічного ралі на електромобілях (електромобільні Марафон).
За словами конструкторів, Synchronous є новим феноменом в індустрії регулярних пасажирських перевезень.
Дизайн Synchronous витриманий в стилі ретрофутуризм з нальотом сучасності. Більшу частину автомобіля займає тоноване скло, тоді як повністю вся поверхня даху покрита сонячними батареями.
Що ж стосується технічних характеристик, коротко вони описані на офіційному сайті проекту.
Автомобіль Synchronous розрахований на перевезення шести пасажирів. Його розміри становлять 2,1х2,2х4,5 м. Привід у автомобіля передній, як електродвигуна вказується асинхронний мотор «Слов’янка». Точний об’єм блоку акумуляторних батарей не вказується, що не дивно, якщо згадати що мова йде про концепт. Зате зазначений передбачуваний запас ходу на одній зарядці – 130-160 км. Основними матеріалами для виготовлення каркаса вказані композити. Згадується також система кондиціонування повітря, живиться від сонячних батарей на даху, світлодіодні фари і 9-дюймові екрани інформаційно-розважальної системи.
Крім прототипу електромобіля Synchronous, на виставці також показали зарядну станцію, виготовлену компанією E-line, яка, як стверджується, нічим не поступається за якістю, а багато в чому навіть краще в порівнянні з західними конкурентами.
Прототип електромобіля Synchronous візьме участь в марафоні на дистанцію в 3 тис. км, який буде проходити і територіально охопить 10 країн. Марафон стартує 22 травня, відправною точкою для марафону стане Львів.
Організатори електромобільні Марафону впевнені, що в найближчому майбутньому з’явиться можливість серійного виробництва Synchronous.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас