ДТЕК Ахметова просить власників єврооблігацій-2018 на $750 млн підтримати план врегулювання претензій за борговими зобов'язаннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК Ахметова просить власників єврооблігацій-2018 на $750 млн підтримати план врегулювання претензій за борговими зобов'язаннями

Кредит&Депозит
243
Енергохолдинг ДТЕК просить власників єврооблігацій з терміном погашення в 2018 році на суму 750 млн доларів підтримати запропонований ним план врегулювання претензій по боргових зобов’язаннях.
Про це йдеться в повідомленні компанії на сайті Лондонської фондової біржі.
Запропонований ДТЕК план врегулювання претензій передбачає тимчасове запровадження мораторію на примусове стягнення боргів.
“Компанія ініціювала отримання stand still з боку власників єврооблігацій на період до 6 місяців. Підписання аналогічного документа узгоджується з іншими кредиторами”, – йдеться в повідомленні ДТЕК.
За твердженням ДТЕК, даний план дозволить компанії створити стабільну платформу протягом періоду, в якому вона прагне вести переговори зі своїми кредиторами і завершити повномасштабну реструктуризацію структури капіталу.
“Ми продовжуємо роботу і діалог з іноземними кредиторами, спрямовані на збалансування фінансових можливостей компанії з обслуговування кредитів. Ми сподіваємося протягом 6 місяців дійти згоди щодо умов довгострокової реструктуризації кредитного портфеля, яке буде прийнятним для всіх сторін”, – цитує прес-служба слова керівника департаменту з корпоративних фінансів ДТЕК Дмитра Федотова.
ДТЕК розраховує, що на підставі отриманих пропозицій від усіх зацікавлених сторін (кредиторів) буде розроблений документ, що враховує інтереси як ДТЕК, так і власників облігацій.
Нагадаємо, в квітні 2015 року ДТЕК здійснив реструктуризацію єврооблігацій на 200 млн доларів.
У другому півріччі 2015 року зі метою організації процесу по реструктуризації боргових зобов’язань відповідно до найкращих світових практик компанія найняла фінансового радника Rothschild і юридичного консультанта Latham & Watkins.
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) ДТЕК з рівня C до RD (обмежений дефолт).
У портфель активів ДТЕК у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 6 підприємств по дистрибуції електроенергії.
Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2015 році склав 38,3 млрд кВт • год, з яких 634 млн кВт • год забезпечила ВЕС, передача електроенергії по мережах – 45,1 млрд кВт • год, видобуток вугілля – 28,7 млн тонн, видобуток природного газу – 1,3 млрд куб. м.
ДПЕК управляє енергетичними активами System Capital Management. 100% акцій SCM належить бізнесменові Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас