Volvo проведе в Китаї масштабні випробування робомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo проведе в Китаї масштабні випробування робомобіля

Технології&Авто
319
Компанія Volvo Cars повідомила про намір організувати в Китаї всебічні випробування самокерованих автомобілів на дорогах загального користування.
Volvo, нагадаємо, веде активні розробки систем автопілотування. Головне завдання полягає в тому, що створити комплекс, який був би достатньо надійним на випадок будь-якого сценарію на дорозі, а також враховував би всі можливі збої в роботі обладнання. Застосування такої системи не передбачає, щоб у критичній ситуації водій негайно взяв керування автомобілем в свої руки.
У Volvo Cars вважають, що системи автономного управління дозволять скоротити витрату палива. Технологія також допоможе поліпшити пропускну здатність доріг і відкриє нові шляхи планування дорожньої інфраструктури.
У Volvo Cars розробляється цілісне рішення, що забезпечує точне визначення місцезнаходження і повний огляд на 360 градусів. Для цих цілей використовуються радари, камери і лазерні датчики. Дубльована мережа комп’ютерів робить обробку інформації, формуючи карту в режимі реального часу, на якій відображаються рухомі і стаціонарні об’єкти навколо автомобіля. Функція точного визначення місцезнаходження використовує дані про об’єкти, що оточують автомобіль, а також дані системи GPS і тривимірну цифрову карту з високою роздільною здатністю, яка постійно оновлюється, отримуючи дані в реальному часі.
Планується, що до тестування робомобіля в Китаї будуть залучені пересічні водії. У проекті можуть взяти участь до 100 машин з автопілотом. Найближчим часом Volvo проведе переговори з представниками адміністрацій зацікавлених китайських міст з метою визначення місця, умов і дати організації масштабних випробувань.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас