У Європарламенті вважають Нідерланди не мають права заблокувати УА з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європарламенті вважають Нідерланди не мають права заблокувати УА з Україною

Казна та Політика
1450
20% громадян однієї з країн Євросоюзу не можуть вирішувати долю Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, вважають глава комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок, голова комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС Андрій Пленкович і доповідач з питань України в Європарламенті Яцек Саріуш-Вольський .
Їх спільна заява є на сайті Європарламенту.
“Угоду про асоціацію вже ратифіковано 27 державами ЄС, Європейським парламентом і Верховною Радою і затверджено двома палатами парламенту і урядом Нідерландів. Ми вважаємо, що ЄС в цілому з усіма 28 державами-членами повинен вирішувати долю угоди, а не 20% виборців однієї з держав -членів, які представляють 0,6% всього населення ЄС, на референдумі, який має консультативний характер”, – відзначили євродепутати.
Також дипломати закликали уряд Нідерландів прийняти рішення щодо УА якомога швидше, щоб Єврокомісія могла внести пропозиції.
Одночасно депутати Європарламенту відзначили, що негативний результат референдуму свідчить про необхідність “більше працювати зі своїми громадянами, пояснювати переваги і характер угод, які укладає ЄС”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас