В Україну стали більше завозити іномарок з Європи – з пробігом, але дорогих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну стали більше завозити іномарок з Європи – з пробігом, але дорогих

Особисті фінанси
2881
В Україну стали завозити більше машин з пробігом: такий автоімпорт за минулий рік зріс на 6,5% — до 2,5 тис. автомобілів.
Про це повідомив директор з маркетингу корпорації “АІС” Сергій Боровик.
При цьому він відзначив скорочення поставок дешевих б/у авто старше 3-4 років. На машини 2011-2012 років випуску торік припало 68% всіх поставок, а якщо сюди додати транспортні засоби 2013 року — 85%.
Помітно змінилися і брендові переваги постачальників вживаних іномарок. Раніше до нас завозили, в основному, авто середнього класу. Але минулого року зросли обсяги поставок в Україну б/у авто елітних моделей, наголосив Боровик.
Наприклад, імпорт вживаних Renault з Європи за рік скоротився на 18,8% (до 761 штук), Volkswagen — на 8% (до 424 шт). Водночас завезення Mercedes-Benz збільшилося на 178%, Audi — на 198%, BMW — на 191%, дорогих моделей Nissan — на 118%.
“В основному в Україну везуть нове і дороге. Тож очікування, що в країну піде потік доступних іномарок, не виправдалися. І навіть якщо скасують мито, постачання машин з пробігом будуть нарощуватися в основному за рахунок дорогих моделей”, — запевнив Сергій Боровик.
Як повідомлялося раніше, Україна збирається скасувати імпортне мито на б/у авто. Російських автомобілів це не торкнеться.
Раніше Україна скасувала спецмито на імпорт авто з Узбекистану. Йдеться про легкові автомобілі з бензиновим двигуном об’ємом до 2,2 л.
Як повідомлялося, продажі російських “сірих” авто в Україні зросли. У середньому, іномарка російського складання коштує на $1,5-3 тис. дешевше, ніж у нас.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас