Суперкомп'ютер NVIDIA Drive PX2 послужить «мозком» для безпілотних гоночних автомобілів Roborace — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суперкомп'ютер NVIDIA Drive PX2 послужить «мозком» для безпілотних гоночних автомобілів Roborace

Технології&Авто
380
Самокеровані автомобілі і пов’язані з ними технології вже кілька років є одним з пріоритетних напрямків бізнесу компанії NVIDIA. На конференції GPU Technology Conference, що проходить в даний час в Сан-Хосе, каліфорнійський гігант в особі свого беззмінного голови Дженсена Хуанга зробив важливе оголошення – розробки NVIDIA ляжуть в основу спеціальних безпілотних гоночних автомобілів для прийдешнього чемпіонату Roborace.
Буквально днями організатори перегонів безпілотних автомобілів, які пройдуть в рамках чемпіонату FIA Formula E сезону 2016/2017, вперше продемонстрували дизайн машин.
В рамках конференції NVIDIA оголосила, що її «суперкомп’ютеру» Drive PX2 з рідинною системою охолодження, анонсованому раніше на виставці CES 2016, відведено роль «мозку» цих футуристичних автомобілів.
Що стосується самого чемпіонату, кожна нова гонка Roborace буде передувати гонці Formula E на тій самій трасі в основних місцях проведення заїздів по всьому світу. У заїздах тривалістю одна година будуть брати участь 10 команд, кожна з яких зможе виставити на гонку два автомобілі. Автомобільному комп’ютеру NVIDIA Drive PX 2 доведеться тісно співпрацювати з широким набором сенсорів, в число яких входять радари, GPS, LIDAR, камери і високоякісні сенсори, що формують тривимірну цифрову карту оточення. Як відомо, NVIDIA Drive PX 2 володіє можливістю самонавчання, тож професіоналізм цих автомобілів-роботів прямо залежатиме від кількості проведених заїздів.
У прес-релізі NVIDIA йдеться, що всі команди отримають однакові машини, але зможуть використовувати для управління ними власне ПЗ і технології штучного інтелекту. Саме останнє в підсумку забезпечить необхідну перевагу для отримання перемоги в гонках. Перші перегони безпілотних автомобілів Roborace пройдуть вже у вересні цього року.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас