Шотландія може увійти в ЄС, якщо Британія з ЄС вийде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландія може увійти в ЄС, якщо Британія з ЄС вийде

Світ
449
Шотландія може приєднатися до ЄС до 2018 року, якщо Великобританія на референдумі вирішить відокремитися від Євросоюзу, заявила перший міністр Шотландії Нікола Старджен, передає портал Банкі.ру.
За її словами, Шотландія може провести повторне голосування за незалежність і залишитися в Євросоюзі, якщо інша частина Великобританії проголосує за вихід з ЄС.
Міністр впевнена, що якщо шотландські виборці захочуть залишитися в ЄС, то Шотландія може провести голосування і стати членом Союзу протягом двох років.
Опитування населення показують, що шотландці більш схильні голосувати за членство в ЄС у порівнянні з іншою частиною Великобританії. Експерти в області європейського конституційного права підтверджують, що вищеописаний крок можливий, хоча прем’єр-міністр Британії Девід Кемерон законодавчо виключив проведення іншого референдуму про незалежність.
У 2014 році шотландці проголосували проти відділення від Великобританії, проте 45% учасників референдуму висловилися за незалежність. Експерти вважають, що референдум про вихід Великобританії з ЄС може збільшити число прихильників незалежності Шотландії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас