Майже половина держслужбовців сидить на «мінімалці» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина держслужбовців сидить на «мінімалці»

Казна та Політика
2269
Зарплату на рівні мінімальної отримують 40% держслужбовців. Про це в інтерв’ю газеті “Урядовий кур’єр” розповів голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.
“Питання зарплати найболючіше в держслужбі: 40% держслужбовців отримують зарплату на рівні мінімальної. Питання зарплати розділяється на дві складові: сама модель зарплати (в даний час 40% її становить оклад, а решта – премії, яка змушує бути лояльним до керівника). Закон встановлює зарплату на рівні 70%, 30% – премія, плюс виплата за вислугу років і доплата за ранг, розміри яких повинен встановити Кабмін “, – додав він.
За його словами, останні два роки відбувається скорочення кількості державних службовців. На сьогодні в Україні приблизно 250 тисяч держслужбовців, які працюють в системі органів виконавчої влади, і 80 тисяч осіб держслужбовців органів місцевого самоврядування.
“Після того, як відбудеться децентралізація, коли будуть прийняті зміни до Конституції, левова частка повноважень і компетенцій перейде від органів держвлади на рівень територіальних громад. Але тоді громади повинні бути кадроспроможними, і нинішня “пропорція” зміниться: приблизно 100 тисяч держслужбовців перейдуть працювати в органи місцевого самоврядування “, – зазначив він.
У той же час, Ващенко зазначив, що законопроект “Про службу в органах місцевого самоврядування” передбачає, що самі територіальні громади матимуть повноваження визначати структуру виконавчих органів, чисельність в залежності від наявності завдань і ресурсів.
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас