У Венесуелі через посуху не вистачає електрики - для економії скоротили робочий тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі через посуху не вистачає електрики - для економії скоротили робочий тиждень

Світ
291
Кількість робочих днів на тиждень скорочено в Венесуелі з п’яти до чотирьох з метою економії електроенергії.
Відповідний декрет, термін дії якого становить 2 місяці, підписав президент південноамериканської країни Ніколас Мадуро.
Починаючи з сьогоднішнього дня, “П’ятниця до 6 червня буде вважатися неробочим днем”, йдеться в документі. У ньому не уточнюється, стосується цей захід винятково державного сектора або зачіпає також приватний.
Крім того в президентському декреті оголошено про скорочення на 20% споживання енергії на державних промислових підприємствах і в адміністративному секторі. Торгові центри та готелі протягом не менше чотирьох годин повинні забезпечувати свої потреби в електриці за рахунок використання генераторів. Відносно тих з них, які не забезпечать виконання цієї вимоги, будуть застосовуватися санкції, говориться в документі.
Мадуро закликав населення країни “відповідально” ставитися до використання побутових електроприладів і кондиціонерів, щоб забезпечити економію електрики.
Новий захід з енергозбереження вводиться “в умовах надзвичайної ситуації”, викликаної в Венесуелі затяжою посухою. Рівень води у водосховищі Гури, розташованому на території південно-східного штату Болівар, впав до критичного. Через це діюча там ГЕС, яка виробляє 70% споживаної в країні електроенергії, змушена різко знизити свою потужність.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас