Нафта по $35 за барель ідеально підходить видобувним компаніям США, - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта по $35 за барель ідеально підходить видобувним компаніям США, - Goldman Sachs

Фондовий ринок
1617
Ціни на нафту на рівні $35 за барель не є ні занадто високими, ні занадто низькими – це якраз той рівень, при якому варто купувати акції американських геологорозвідувальних і видобувних компаній, вважають аналітики Goldman Sachs Group Inc.
Збереження цін на нафту найближчим часом в діапазоні від $30 до $35 за барель не змінить поведінки американських компаній і допоможе підняти вартість WTI до $55-60 за барель у 2017 році, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на огляд Goldman.
Середня ціна нафти в II кварталі складе, за оцінками експертів, саме $35 за барель, середньорічна – $38 за барель, однак оцінка на 2017 рік помітно вища – $57,5 за барель.
Поточний рівень цін вищий від собівартості видобутку нафти, але при цьому він допоможе запобігти занадто ранньому відновленню виробництва на сланцевих родовищах, стверджують експерти.
“Ми розглядаємо свій нафтовий прогноз на II квартал 2016 року як ідеалістичний сценарій. Ми б використовували волатильність для збільшення вкладень в акції виробників сланцевої нафти з найкращою продуктивністю і наступному ешелону”, – йдеться в огляді Goldman.
Виходячи з цього інвестбанк віддає перевагу таким компаніям, як EOG Resources Inc., Diamondback Energy Inc. і PDC Energy Inc., а до “наступного ешелону” відносить Hess Corp., Cenovus Energy Inc., Anadarko Petroleum Corp., Encana Corp., Continental Resources Inc. і Whiting Petroleum Corp.
Goldman “менш схильний вірити в стійке замороження або зниження видобутку ОПЕК”, зазначається в огляді. Аналітики банку прогнозують зростання видобутку ОПЕК на 600 тис. барелів на добу (б/д) в 2016 році і 500 тис. б/д в 2017 році.
Між тим в США виробництво нафти може скоротитися в цьому році на 725 тис. б/д з 9 млн б/д на початок квітня.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас