Будівництво газопроводу "Nord Stream 2" не покращує безпеку поставок газу в ЄС, - віце-президент ЄК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво газопроводу "Nord Stream 2" не покращує безпеку поставок газу в ЄС, - віце-президент ЄК

Енергетика
132
Будівництво газопроводу “Nord Stream 2” не зможе поліпшити безпеку поставок газу в ЄС, заявив віце-президент Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович на конференції “Nord Stream 2 – Енергетичний союз на роздоріжжі”.
“Будівництво “Nord Stream 2” може привести до скорочення кількості транспортних коридорів (по поставці газу в ЄС – ред.) з нинішніх трьох до, в кращому випадку, двох: маршрут через Україну буде не затребуваний. Також під загрозою опиниться маршрут “Ямал – Європа” через Польщу. Таке скорочення кількості маршрутів не поліпшить безпеку поставок”, – сказав він.
М.Шефчовіч нагадав, що Україна є надійним транзитером газу.
“Не дивлячись на економічні та політичні виклики, Україна залишається надійним газовим партнером і транзитною країною. В інтересах всіх сторін – щоб Україна залишалася важливим коридором для транзиту газу”, – резюмував він.
Як повідомлялося, член Єврокомісії з енергетики Мігель Аріас Каньете на зустрічі у вівторок з керуючим директором Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG Матіас Варніг і главою комітету акціонерів Nord Stream AG, екс-канцлером ФРН Герхардом Шредером висловив стурбованість комісії щодо впливу проекту “Nord Stream 2 “на безпеку поставок, стратегію диверсифікації ЄС і майбутнє українського транзиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас