Британський банкір допомагав Північній Кореї фінансувати ядерну програму, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банкір допомагав Північній Кореї фінансувати ядерну програму, - ЗМІ

Світ
753
Британський банкір Найджел Коул зі зв’язками в Північній Кореї створив офшорну компанію, яка, ймовірно, використовувалася представниками цієї країни для фінансування ядерних випробувань і продажу зброї.
Про це повідомляє газета The Guardian з посиланням на «панамські документи», що просочилися в пресу, в дослідженні яких її журналісти брали участь.
За інформацією видання, банкір жив в Північній Кореї більше 20 років і став главою першого іноземного банку – Daedong Credit Bank, який знаходиться в чорному списку США і ООН через роботу з північнокорейськими компаніями.
У 2006 році банкір викупив контрольний пакет акцій Daedong Credit Bank і спільно з корейським банківським чиновником Кімом Чхоль Семом заснував офшорну компанію DCB Finance Limited за допомогою панамської юрфірми Mossack Fonseca.
Ця компанія використовувалася для угод з банками, які не хотіли або не могли працювати з Кореєю безпосередньо.
Коуї, який до цього працював в гонконгському підрозділі британського HSBC, покинув банківську індустрію в 2011 році, продавши свою частку в Daedong Credit Bank, і через свого адвоката заперечує будь-який зв’язок з угодами осіб з чорних списків.
З 2006 по 2010-й рік в Mossack Fonseca не помічали зв’язку DCB Finance Limited з Північною Кореєю, незважаючи на те, що при реєстрації компанії була вказана адреса Міжнародного Будинку культури в Пхеньяні.
Після виявлення такого зв’язку Mossack Fonseca перестала працювати з DCB Finance Limited.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас