У Нідерландах почався референдум щодо асоціації України з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах почався референдум щодо асоціації України з ЄС

Світ
610
У Нідерландах почалося голосування на референдумі щодо угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Виборчі дільниці відкрилися о 7:30 ранку за місцевим часом (8:30 за Києвом).
Питання на референдумі звучить так: “Ви за чи проти закону про затвердження договору асоціацію між Європейським Союзом і Україною?”.
Щоб референдум був визнаний таким, що відбувся, явка повинна скласти мінімум 30% (приблизно 3,8 млн осіб).
Дільниці працюватимуть до 21:00 (22:00 за Києвом).
Згідно з останніми соцопитуваннями, ряди прихильників і противників ратифікації угоди про асоціацію ЄС і України в Нідерландах практично рівні за чисельністю. За даними оприлюднених 20 березня результатів дослідження, яке провела компанія Direct Research, 35 відсотків респондентів готові підтримати ратифікацію, а 36 відсотків збираються проголосувати проти неї. 29 відсотків до сих пір не визначилися зі своєю позицією.
Референдум носить консультативний характер. Рішення, ратифікувати чи угоду про асоціацію України і ЄС, прийме уряд Нідерландів після 12 квітня, коли будуть оголошені результати референдуму.
Однак навіть якщо припустити, що Нідерланди в результаті референдуму остаточно відмовляться ратифікувати угоду між Києвом і Брюсселем, ЄС зможе і надалі застосовувати його тимчасово, як це відбувається з 2014 року. А з 1 січня 2016 роки так само тимчасово діє зона вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Євросоюзом. Остаточно угода набуде чинності після завершення процесу її ратифікації всіма членами ЄС. До цього моменту, незалежно від тривалості процесу ратифікації, буде залишатися в силі тимчасова дія угоди про асоціацію та ЗВТ з Україною.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас