Bloomberg: Норвегія збирається потіснити Росію на газовому ринку Європи за допомогою "Троля" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: Норвегія збирається потіснити Росію на газовому ринку Європи за допомогою "Троля"

Енергетика
990
Норвегія має намір збільшити обсяг видобутку газу зі свого найбільшого родовища “Троль”, щоб скласти конкуренцію на ринку для Росії і США, пише агентство Bloomberg.
За даними компанії Statoil ASA, оператора родовища, з жовтня нинішнього року видобуток газу виросте на 10%. Завдяки додатковим обсягами, Норвегія зможе помітно потіснити Росію на газовому ринку Європи. Агентство також відзначає, що в разі спільної агресивної цінової політики, Росія і Норвегія можуть ускладнити постачання зрідженого природного газу (СПГ) з США в Європу. Через це американці можуть перенаправити свої поставки на ринки Індії та Бразилії.
“Це саме те, що Норвегія і збиралася зробити – захистити свою частку на ринку”, – сказав аналітик Societe Generale Тьєррі Брос. Він додав, що через цінову війну, природний газ і далі дешевшатиме.
Обсяги видобутку газу на родовищі “Троль” будуть підвищені до 33 млрд кубометрів на рік, що рівносильно річної потреби в газі країни рівня Франції.
“Троль” – найбільше родовище в Норвегії. Його запаси оцінюються від 250 млн до 750 млн тонн нафти, а природного газ – 1,3 трлн кубометрів.
Раніше повідомлялося, що Канада розглядає можливість постачання зрідженого природного газу в Україну, яка активно закачує реверсний газ з Європи.
У березні 2016 року наша країна користувалася послугами 12 приватних трейдерів, частка яких вперше перевищила частку державного “Нафтогазу України”, склавши 50,1% проти 49,9% у НАК.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас