Мінрегіон: Україна може економити до 11,4 млрд кубометрів газу при виконанні проектів енергозбереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон: Україна може економити до 11,4 млрд кубометрів газу при виконанні проектів енергозбереження

Енергетика
458
Україна може економити близько 11,4 млрд кубометрів газу щороку за умови реалізації проектів енергозбереження в домогосподарствах. Такий обсяг газу можна зіставити з загальними планами уряду щодо імпорту палива на найближчі роки.
Про це йдеться у спеціальному звіті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, опублікованому для обговорення на офіційній сторінці глави відомства Геннадія Зубка в соціальній мережі Facebook.
“Найбільший обсяг газу – близько 60% – йде на опалення та побутове використання палива. Промисловість використовує лише 40% від загального обсягу газу, що споживається в країні”, – йдеться у звіті.
Водночас, за даними Мінрегіону, рівень ефективності використання газу для побутових потреб залишається вкрай низьким. “При рівні споживання газу в обсязі близько 18,6 млрд кубометрів на рік, обсяг економії (за умови реалізації проектів енергоефективності в побутовому використанні – ред.) може зрости до 11,4 млрд кубометрів”, – підкреслюється в звіті Мінрегіону.
Фахівці відомства підрахували, що централізоване утеплення житлових будинків дозволить економити до 7,3 млрд кубометрів газу на рік, заміна газових котлів – до 1,7 млрд кубометрів, модернізація котелень та мереж – сумарно до 2,4 млрд кубометрів.
“У грошовому вираженні така економія складе близько 2,5 млрд дол. на закупівлі палива і ще близько 1 млрд дол. на виплати субсидій”, – вказано в звіті.
Водночас, загальний обсяг коштів, необхідних для масштабної реалізації заходів і проектів з енергоефективності, за розрахунками Мінрегіону, складе близько 57 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас