В "Укрзалізниці" визнали, що "шовковий шлях" виявився занадто дорогим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укрзалізниці" визнали, що "шовковий шлях" виявився занадто дорогим

Казна та Політика
1134
Через неузгодженість спільної тарифної політики між Україною, Грузією, Казахстаном, Азербайджаном рух вантажів поїздом в обхід Росії за маршрутом нового “Шовкового шляху” на даний момент неконкурентоспроможний.
Про це журналістам розповів директор з вантажних перевезень і логістики ПАТ “Українська залізниця” Іван Федорко.
“На сьогоднішній день той тариф, який встановлений від кордону до станції Достик на кордоні Китаю і Казахстану, він є вельми неконкурентоспроможним. Над цим тарифом треба працювати”, – сказав він.
Федорко підкреслив, що для досягнення конкурентного тарифу на даному маршруті на 15 квітня в Одесі запланована зустріч представників України, Грузії, Казахстану, Азербайдажану, на якій планується проаналізувати всі недоліки маршруту і погодити спільний тариф, який буде конкурентним.
“Зі свого боку Україна знизила тариф. Азербайджан і Грузія обіцяють його знизити. Треба працювати з Казахстаном, щоб він його знизив і вийти на той тариф, який буде конкурентспроможним”, – підкреслив він.
Федорко зазначив, що в разі погодження тарифів перспектива використання даного маршруту зберігається.
“Коли у нас буде опрацьований конкурентоспроможний тариф, ми тоді поїдемо. Запити на перевезення вантажів у нас вже є: кондитерські вироби, цукор, казахське вугілля, м’ясо, сухе молоко, згущене молоко та інші товари”, – підсумував він.
Нагадаємо, альтернативний шлях експорту товарів з України в країни Азії в обхід Росії – новий “шовковий шлях” – було презентовано в морському порту Іллічівська 15 січня.
Зараз поїзд перебуває на станції Достик на кордоні Казахстану і Китаю. 6-7 квітня він може відправитися в зворотному напрямку знову як демонстраційний поїзд.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас