В Україні майже 60% роботодавців не вміють і не бажають звільняти співробітників цивілізовано (дослідження, інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні майже 60% роботодавців не вміють і не бажають звільняти співробітників цивілізовано (дослідження, інфографіка)

Особисті фінанси
1498
В Україні майже 60% роботодавців не вміють і не бажають звільняти співробітників цивілізовано. Більш ніж у третині всіх випадків працівникові пропонують написати заяву за власним бажанням.
Про це свідчать дані опитування Міжнародного порталу hh.
“Страх співробітників перед можливим звільненням або його відсутність в чому залежить від дій керівництва під час цього неприємного процесу. 22% компаній оформляють документи за згодою сторін з виплатою 1-3 окладів і не цікавляться подальшою долею співробітника”, – відзначають експерти проекту.
За даними опитування, кожен п’ятий “білий комірець” зізнався, що його можуть звільнити без попередження в будь-який момент.
“Серед варіантів, запропонованих самими респондентами, зустрічалися і кричущі випадки. Працівників доводили своїм ставленням, не виплачували належні за законом компенсації та навіть звільняли заднім числом”, – розповіли автори дослідження.
Лише невеликий відсоток роботодавців дійсно піклується про тих, кого належить звільнити. У 10% випадків по можливості пропонують іншу посаду і тільки в 3% – сприяють працевлаштуванню в іншій компанії, наприклад, дають рекомендації.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас