Хто в Україні підпадає під скорочення в школах і урізання стипендій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто в Україні підпадає під скорочення в школах і урізання стипендій

Особисті фінанси
1225
Влада запланувала скоротити не менше 10% педагогічних працівників шкіл.
Про це заявили в Київській міській організації профспілки працівників освіти і науки.
“Права на працю можуть бути позбавлені понад 2 тисячі працівників навчальних закладів тільки в Києві. Зокрема, мова йде про скорочення прибиральниць, сторожів, комірників, кухарів та інших непедагогічних працівників шкіл”, – йдеться в повідомленні.
У профспілці зазначають, що пропоноване скорочення не враховує реальну потребу загальноосвітніх навчальних закладів в кадровому забезпеченні.
До того ж, згідно з повідомленням, Міністерство освіти і науки пропонує зменшити кількість студентів, які отримуватимуть стипендії.
“Сьогодні академічні стипендії виплачуються не менше двом третинам студентів кожного курсу за кожною спеціальністю, без урахування осіб, які отримують соціальні стипендії. За пропозицією Міністерства освіти і науки України стипендію отримуватимуть лише 15-20% студентів”, – зазначають у профспілці.
Крім того, розповіли в профспілці, сьогодні до проведення першого семестрового контролю академічна стипендія у мінімальному розмірі призначається всім студентам, зарахованим до вузу на перший курс навчання. Згідно із запропонованими змінами студентам першого семестру першого року навчання академічні стипендії не призначаються (крім студентів першого семестру першого року навчання, які здобувають ступінь магістра (на підставі рейтингу успішності на колишньому рівні освіти).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас