Банкіри пояснили, чи зможе офшорний скандал вплинути на курс долара в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри пояснили, чи зможе офшорний скандал вплинути на курс долара в Україні

Валюта
4383
Офшорний скандал, що вибухнув, не позначився на настроях валютників. Фінансисти хоча і визнають, що гучний скандал обговорювався на міжбанку, проте запевняють, що він ніяк не позначився і не позначиться на настроях учасників торгів найближчим часом.
“На даний момент я не бачу, як цей скандал може вплинути на курс гривні. Гіпотетично, він може уплинути, якщо за ним піде політична криза і дострокова відставка Президента. В цьому випадку політична турбулентність надасть короткостроковий негативний вплив на валютний ринок. Однак поки що ця ймовірність виглядає занадто гіпотетичною”, – підкреслив аналітик UniCredit Bank Андрій Приходько.
Ключовими для міжбанку залишаться галузеві фактори. “На зниження валютних котирувань продовжують впливати сезонні фактори: активізація експортерів – виробників металургійної продукції і агротрейдерів, а також зниження попиту на валюту за рахунок завершення опалювального сезону та скорочення закупівлі енергоресурсів”, – запевнив директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінной.
У той же час він не чекає різкого здешевлення долара найближчим часом. “Очікувати різкого обвалу долара найближчим часом не слід. Ціни на сировину на світових ринках, зокрема на нафту, знову почали знижуватися, що як правило, впливає і на зниження вартості металургійної та сільськогосподарської продукції. Ці фактори найближчим часом будуть утримувати гривню в районі 26,0 грн/$”, – вважає Курінной.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас