У Білому домі закликають не робити поспішних висновків з приводу даних "панамського витоку" про Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білому домі закликають не робити поспішних висновків з приводу даних "панамського витоку" про Порошенка

Світ
964
У Білому домі вважають передчасним робити висновки щодо даних, які містяться в “панамських документах” про передбачувану участь українського президента Петра Порошенка в офшорних схемах.
“Я не можу коментувати жодні конкретні звинувачення, викладені в цих документах, враховуючи великий обсяг інформації. Я думаю, не варто робити поспішних висновків”, – сказав представник Білого дому Джош Ернест, відповідаючи на питання про ту частину документів, в яких наводяться дані про можливі порушення з боку П.Порошенка.
“Вірно також і те, що президент Порошенко продемонстрував прихильність впровадженню в Україні цілого ряду реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією”, – підкреслив Дж.Ернест.
Як повідомлялося, в опублікованих у неділю документах панамської юридичної фірми Mossack Fonseca міститься інформація про причетність ряду світових лідерів до ухилення від сплати податків, відмивання грошей та інших махінацій з використанням офшорних схем. У документах фігурує, в тому числі, президент України П.Порошенко.
Дж. Ернест в той же час відмовився прокоментувати викладені в “панамських документах” дані про передбачувані фінансові махінації, в тому числі що стосуються Росії, і закликав до прозорості у світовій фінансовій системі.
“Я бачив широке висвітлення цього витоку, у мене немає коментаря безпосередньо про припущення, викладені в документах”, – сказав Дж.Ернест.
“Можу сказати, що США активно виступають за підвищення прозорості міжнародної фінансової системи і працюють в сфері боротьби проти незаконних фінансових транзакцій і корупції”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас