В Азербайджані припинена видача валютних кредитів: Манат продовжує падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азербайджані припинена видача валютних кредитів: Манат продовжує падати

Світ
768
З п’ятого квітня банки Азербайджану припиняють видачу споживчих кредитів в іноземній валюті терміном на один місяць.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні Ради директорів Палати з нагляду над фінансовими ринками. При цьому Палата зберігає за собою право пролонгації цього терміну.
Для забезпечення фінансової стабільності та захисту прав споживачів, проведення глибокого і всебічного аналізу в сфері видачі валютних кредитів було прийнято рішення про визначення протягом одного місяця нових регулюючих рамок.
Виступаючи на засіданні, голова Ради директорів Палати Руфат Асланли розповів про формування її організаційної структури. Голова Палати поінформував про манатні і валютні банківські кредити, стан цих кредитів після девальвації. В результаті цих процесів ослабли ліквідність і капітальна позиція банків. Незважаючи на реструктуризацію та інші превентивні заходи, існуючі негативні тенденції тривають.
Заступник голови Ради директорів Палати Нігяр Мамедова підкреслила, що на тлі зростання питомої ваги споживчих кредитів в іноземній валюті в майбутньому позичальники можуть зіткнутися з проблемами.
Азербайджанський манат 4 квітня впав до мінімуму з грудня п.р., коли країна відмовилася від прив’язки валюти до долара США, на тлі безперервних боїв з силами підтримуваної Вірменією самопроголошеної республіки Нагірний Карабах.
Офіційний курс долара США і євро по відношенню до Азербайджанського маната на п’яте квітня встановлений на рівні 1,5165 і 1,7271 маната відповідно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас