Укравтодор почав відзначати дорожні роботи і перекриття міжміських трас на Яндекс.Картах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укравтодор почав відзначати дорожні роботи і перекриття міжміських трас на Яндекс.Картах

Технології&Авто
491
Яндекс і Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустили перший спільний проект в рамках якого фахівці агентства почали вносити на Яндекс.Карти інформацію про дорожні роботи і перекриттях на міжміських трасах.
Дані Укравтодору доступні на yandex.ua/maps, в додатках Яндекс.Карти і Навігатор – останнім в Україні користується кожен восьмий водій. З їх допомогою автомобілісти, які збираються в інше місто, зможуть подивитися, чи не ведуться на трасі ремонтні роботи. А якщо рух обмежено, то скільки вільних смуг залишилося. Укравтодор буде показувати і стихійні перекриття, наприклад, пов’язані з мітингами. Додатки допоможуть також побудувати маршрут в об’їзд перекриттів, якщо це в принципі можливо.
«Відомості про перекриттях на міжміських трасах були на сервісі і раніше, але вони були частковими. Щось ми брали з відкритих джерел, щось додавали користувачі. Завдяки Укравтодору тепер у нас буде повна картина. Через інтерфейс адміністратора наші партнери будуть самі додавати на сервіс свіжу інформацію – відразу, як тільки вона до них надійде », – каже Євген Боднар, менеджер по роботі з партнерами компанії «Яндекс.Україна».
Нагадаємо, що Державне агентство автомобільних доріг України займається дорожнім господарством країни і управляє дорогами загального користування. У веденні агентства 169,6 тис. км доріг, 52 тис. км з них – державного значення, 117,6 тис. км – місцевого. Це ті дороги, інформація про яких буде потрапляти на Яндекс.Карти. У 2016 році Укравтодор планує відремонтувати 728 км доріг, на це з держбюджету виділено близько 3,5 млрд грн.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас