Девайс для дихання під водою зібрав на Indiegogo майже $ 900 000, хоча він неможливий з точки зору науки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Девайс для дихання під водою зібрав на Indiegogo майже $ 900 000, хоча він неможливий з точки зору науки

Технології&Авто
2229
Пристрій Triton перетворює звичайну людину в Іхтіандра. Його розробники обіцяють, що з цим невеликим девайсом ви зможете довго плавати під водою, якщо тільки не поскупився підтримати його на Indiegogo. Хто не встигне взяти участь в краудфандінгом, буде платити повну ціну в $ 399. Але є нюанс: цей девайс з точки зору медицини, фізики та біохімії неможливий. Проте, його підтримало вже понад 2000 осіб, а загальна зібрана сума перевищила $ 880 000, причому кампанія триває.
Що пропонують автори чарівної маски? Можливість дихати під водою до 45 хвилин, занурюючись максимум на 4,6 метра. Девайс нібито працює так: мікропористий фільтр не пропускає воду в маску, але зате пропускає вільний кисень з води. Потім на заряді літій-іонної батареї кисень стискається і зберігається в резервуарі, готовий до вживання.
Працювати таким чином, як обіцяють його творці, девайс нездатний. Він має довжину приблизно 29 сантиметрів. Щоб відфільтрувати кисень з води для плавця, і щоб той при цьому не встиг задихнутися, девайс має встигати фільтрувати кілька десятків літрів води щохвилини і працювати зі 100% -ою ефективністю – з огляду на, що в пристрої немає помпи і передбачається, що вода буде фільтруватися «натуральним шляхом». Плавцю доведеться плисти зі швидкістю олімпійських бігунів, щоб досягти цього.
Можна припустити, що пристрій працює на електролізі, розщеплюючи молекули води на кисень і водень (так кисень отримують на підводних човнах). Але для цього буде потрібно значна кількість електричної енергії, а Triton не видається якоюсь, оснащене ядерною реактором.
Дихати чистим киснем – також не дуже хороша ідея, але в презентації девайса немає ні слова про те, що в ньому буде готуватися суміш з газів, необхідна для дихання. Стиснення кисню також вимагає багато енергії, а резервуар для зберігання газу під тиском повинен бути дуже міцним.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас