Радник Roshen сподівається на продаж Липецької фабрики в найближчі місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник Roshen сподівається на продаж Липецької фабрики в найближчі місяці

Фондовий ринок
255
Липецька фабрика корпорації Roshen може бути продана в найближчі кілька місяців, повідомляється в коментарі для “Центру з дослідження корупції та організованої злочинності” Макара Пасенюка – керуючого директора ІГ ICU, яка виступає одним з фінансових радників з продажу корпорації.
Згідно з документом, економічна і політична ситуації в Україні за останні 18 місяців ускладнили можливість продажу Roshen Group. Приплив іноземного капіталу в Україну скоротився з $ 10 млрд в 2007 році до $ 0,8 млрд в 2015 році.
Фінансові радники пропонували різні варіанти, щоб прискорити процес продажу компанії, в тому числі можливість продажу російських і українських активів окремо.
В результаті клієнт прийняв рішення передати свою частку в корпорації в незалежний “сліпий” траст (blind trust), щоб дистанціювати себе від бізнесу в зрозумілий для західного співтовариства спосіб.
“Це не означає, що продаж Roshen зупинився … На даний момент є прогрес в переговорах з продажу активів Roshen в Росії і можливо угода буде завершена в найближчі кілька місяців, на жаль, є багато непередбачених подій в майбутньому”, – говориться в коментарі М. Пасенюка.
Як повідомлялося, П.Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи. Повідомлялося також про його плани з передачі кондитерського концерну в траст інвестиційної компанії Rothschild, раніше найнятої для пошуку покупців, а також продажу Roshen менеджменту в розстрочку, якщо інші покупці на нього не знайдуться.
У січні 2016 року П.Порошенко заявив про підписання договору, за яким він передав свою частку в Roshen в незалежний “сліпий” траст.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл.) Кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат “Бершадь молоко” (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).
Виручка АТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен” в 2015 році скоротилася на 24,9%, до 1,527 млрд рублів з 2,033 мільярда рублів в 2014 році. Валовий збиток за підсумками минулого року склав 24,77 млн руб після валового прибутку в розмірі 20, 6 млн рублів в 2014 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас