Президент підписав указ про відставку Шокіна: "Новим генпрокурором повинна бути чесна і принципова людина" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав указ про відставку Шокіна: "Новим генпрокурором повинна бути чесна і принципова людина"

Казна та Політика
500
Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав указ про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора і має намір провести консультації з парламентськими фракціями щодо кандидатури нового керівника відомства.
“Я хотів би підкреслити, що після голосування в минулий вівторок, в п’ятницю надійшли документи з Верховної Ради, було підписано указ про звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора. На сьогоднішній день моїм указом він відправлений у відставку”, – повідомив він в інтерв’ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.
П.Порошенко також продемонстрував журналістам цей указ.
Президент України також повідомив, що має намір провести обговорення кандидатури на посаду генпрокурора з фракціями Верховної Ради.
“Я також відкриваю необхідні консультації з парламентськими фракціями з приводу кандидатури нового генпрокурора і впевнений в тому, що на наступному пленарному тижні ми також не повинні затягувати відповідне подання для того, щоб мати нового генпрокурора”, – сказав П.Порошенко, додавши, що це повинен бути чесна і принципова людина.
Пізніше в неділю на сайті президента України був оприлюднений указ про звільнення В.Шокіна. “Звільнити Шокіна Віктора Миколайовича з посади генерального прокурора України”, – йдеться в тексті указу, датованого 3 квітня.
Як повідомлялося, 16 лютого П.Порошенко у зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора В.Шокіна подати у відставку, а 19 лютого прес-секретар глави держави повідомив, що заява В.Шокіна про звільнення з посади генпрокурора надійшла до адміністрації президента. У той же день глава Української держави вніс до Верховної Ради подання на звільнення В.Шокіна, а 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення Президентом України генпрокурора В.Шокіна був зареєстрований на сайті парламенту.
Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за засіданні 16 березня рекомендував парламенту підтримати проект постанови про згоду на звільнення В.Шокіна з посади генпрокурора.
29 березня Верховна Рада 289 голосами з 226 мінімально необхідних дала згоду на звільнення президентом України генерального прокурора України В.Шокіна.
Виконувати обов’язки генпрокурора після підписання П.Порошенко відповідного указу буде його перший заступник Юрій Севрук.
Згідно з чинною Конституцією України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас