Мандрівники з України проміняли літаки в ЄС на автобуси (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мандрівники з України проміняли літаки в ЄС на автобуси (інфографіка)

Особисті фінанси
1068
Ринок пасажирських авіаперевезень в Україні протягом останніх двох років скоротився, згідно з даними офіційної статистики, приблизно на чверть.
Водночас українці стали частіше подорожувати за кордон на автобусах. Про це свідчать дані дослідження, проведеного аналітиками Wiz-Trans.
Як зазначають експерти, українці стали більше і частіше їздити на заробітки і на навчання в країни Європи – зокрема, обсяг автобусних пасажирських перевезень між Україною і Польщею за 2 роки зріс приблизно в 7 разів.
Найбільш популярними міжнародними автобусними рейсами з України в минулому році стали рейси з Києва та Львова до Варшави, Кракова та Праги, а після рейсів в Польщу і Чехію найчастіше українці їздили до Німеччини та Італії:
“Гарячий” період для подорожей на автобусі між Україною та країнами Європи починається в квітні і триває до кінця вересня. Зокрема, більше половини автобусних подорожей з України в країни ЄС припадає на період з квітня по серпень. Також багато поїздок відбувається в період новорічних та різдвяних свят.
За даними дослідження, регулярні автобусні рейси з України в Польщу здійснюють близько 30 перевізників, що в кілька разів більше, ніж два роки тому. Незважаючи на те, що прибутковість таких рейсів скоротилася внаслідок зростання конкуренції і падіння реальних доходів більшості пасажирів, за підрахунками маркетологів, в середньому з України в Польщу щодня відправляється 20 автобусів з пасажирами.
Найбільшим попитом у українських пасажирів користуються найдешевші квитки, а рівень сервісу (стюарди, кава, їжа, Інтернет і т. д.) зазвичай не такий важливий порівняно з ціною.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас