Програмний комплекс iFOBS - три кити сучасного бізнесу. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програмний комплекс iFOBS - три кити сучасного бізнесу.

301
Безпека, надійність, зручність – саме ці слова стають головними для бізнесменів, коли мова йде про ведення фінансів, їхній облік та контроль. І саме на цих поняттях вибудовуються відносини довіри клієнтів та фінансових установ.
Сьогодні сучасні технічні розробки практично повністю вирішують проблеми автоматизації фінансових потоків між клієнтами і банками з використанням можливостей інтернет-технологій.
І «головну скрипку» в цьому відіграє програмний комплекс iFOBS, який був розроблений для банків, що прагнуть забезпечити максимально ефективні канали зв’язку зі своїми клієнтами, створюючи для них найбільш зручні умови отримання інформації та придбання банківських продуктів.
Банк ПІВДЕННИЙ – один з таких банків. Можливість дистанційного обслуговування з використанням мережі Інтернет – одна з найбільш важливих для юридичних осіб послуг, і щоб збільшити її функціональність, підвищити якість обслуговування, в 2015 році нова інтерактивна система фронт-офісного обслуговування iFOBS була впроваджена і в ПІВДЕННОМУ.
Хотілося б зупинитися на основних функціональних можливостях програмного комплексу. Система має дружній інтерфейс, і вже на стартовій сторінці згрупована вся необхідна для клієнтів інформація про поточні та прогнозовані залишки на рахунках, їхній стан, дати останніх рухів, курси валют, нові вхідні і вихідні документи та повідомлення. Буквально в декілька кліків можна сформувати за обраним рахунком поточну виписку або витяг за будь-який попередній операційний день. Можна формувати виписки за попередньо збереженими шаблонами. Користувач може самостійно вводити і відправляти до банку платіжні документи в національній та іноземній валютах, формувати заявки на купівлю, продаж та конверсію валюти, обмінюватися з банком інформаційними повідомленнями. У найближчих планах – самостійне формування регулярних платежів.
____________________________________________________________________________
  • доступ до інформації за поточними / депозитними / кредитними рахунками в режимі 24/7;
  • моніторинг статусів операцій та відправлених документів;
  • архів усіх відправлених платіжних доручень;
  • платежі в національній та іноземних валютах / банківських металах;
    доручення на купівлю / продаж / розподіл іноземної валюти / банківських металів;
  • щоденні курси обміну валют НБУ;
  • виписки за рахунками в будь-якому розрізі;
____________________________________________________________________________
Для клієнтів, які використовують депозити і кредити, доступна вся додаткова інформація за договорами та пов’язаними з ними операціями. Система підтримує цілий ряд довідників, що роблять роботу з нею найбільш комфортною.
____________________________________________________________________________
  • отримання фінансової інформації (курси валют, ставки за кредитами і депозитми, тарифи на послуги та ін.) і довідкової інформації (довідники кореспондентів, призначень платежів клієнта тощо);
____________________________________________________________________________
Додатково в рамках iFOBS реалізовано ряд зручних підсистем, що автоматизують операції з корпоративними картками, зарплатними проектами та авторизацією платежів. Найближчим часом будуть задіяні підсистеми з корпоративного бюджетування та багаторівневого лімітування. Передбачена можливість тісної інтеграції з сучасними автоматизованими системами управління підприємством.
____________________________________________________________________________
  • можливість роботи декількох користувачів з різними правами доступу;
  • автоматизація управління зарплатними проектами (зарахування заробітної плати на карткові рахунки співробітників);
  • обмін листами та іншими документами з Банком;
  • формування аналітичної інформації для управління та контролю грошових операцій;
  • обмін інформацією з зовнішніми системами фінансової звітності, інтеграція з вашим бухгалтерським програмним забезпеченням.
____________________________________________________________________________
Окремого роз’яснення вимагає система безпеки програмного комплексу, адже при дистанційному управлінні банківськими рахунками питання безпеки виходить на перший план. Клієнт повинен бути впевнений на сто відсотків, що його інформація надійно захищена і не потрапить до чужих рук. В системі iFOBS використовується багаторівнева схема захисту даних, залежності від їхньої конфіденційності. Зокрема, система передбачає авторизацію користувачів, моніторинг і аудит усіх їхніх дій, а також застосування принципу подвійного контролю для всіх критичних операцій. При цьому для захисту документів використовується механізм електронного підпису. Розподіляючи права і ролі для своїх співробітників, підприємства мають можливість реалізації власних політик інформаційної безпеки.
Разом з програмним комплексом iFOBS в Банку ПІВДЕННИЙ використовується система додаткового моніторингу даних – Аnti fraud, за допомогою якої виявляються несанкціоновані платежі, які стали можливі в результаті хакерських атак на комп’ютер клієнта або в результаті шахрайства всередині його компанії. Завдяки цій системі за 2015 рік вдалося виявити і запобігти крадіжкам коштів на суму близько 14 млн гривень з рахунків клієнтів.
____________________________________________________________________________
  • Регулярно перевіряйте свій ПК на відсутність вірусів та інших шкідливих програм за допомогою останніх версій антивірусного ПЗ.
  • Встановлюйте на свій ПК останні версії та оновлення системи безпеки операційної системи Windows та інтернет-браузера Internet Explorer.
  • Забезпечте безпечне зберігання і доступ до електронно-цифрового підпису. Зберігайте його на захищеному зовнішньому носії.
____________________________________________________________________________
За матеріалами:
Південний
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас