НБУ незаконно оштрафував "Ощадбанк" за операції Котвицького, - суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ незаконно оштрафував "Ощадбанк" за операції Котвицького, - суд

Кримінал
460
Київський апеляційний адмінсуд відхилив апеляцію Національного банку, залишив в силі рішення про незаконність накладення НБУ штрафу на “Ощадбанк” на 3 млн гривень за недотримання закону про фінмоніторинг.
Про це йдеться в ухвалі суду від 28 березня.
З 14 серпня по 28 серпня 2015 року
Національний банк провів позапланову перевірку “Ощадбанку”, в результаті якої було виявлено порушення в частині надання відмови клієнтові в обслуговуванні при подачі ним недостовірної інформації.
На підставі перевірки “Ощадбанк” був оштрафований на 2,99 млн гривень.
“Ощадбанк” опротестував дане рішення Нацбанку в січні 2016 року.
Нацбанк підготував апеляцію і подав її до Київського апеляційного суду, однак апеляція була відхилена.
Як повідомлялося, Нацбанк оштрафував “Ощадбанк” майже на 3 мільйони гривень за порушення посадовими особами банку закону при здійсненні переказу 40 млн доларів в інтересах нардепа Ігоря Котвицького.
Як відомо, за даними депутата від БПП Сергія Лещенка, Котвицький вивів 40 млн доларів на рахунки панамської компанії влітку 2015 року.
За інформацією Лещенка, Котвицький поклав ці гроші на рахунок “Сбербанку Росії” ще під час Революції гідності, вони перебували там весь 2014 рік, після чого були виведені через державний “Ощадбанк”, який не провів необхідну перевірку походження коштів. Далі ці гроші випустив закордон вже Нацбанк.
В середині жовтня стало відомо, що сам НБУ звернувся до правоохоронців з проханням розслідувати цю справу. Пізніше стало відомо, що ГПУ доручила зайнятися цією справою МВС.
Лещенко вважає, що ці кошти насправді належать Авакову, який планує на них будувати власну політичну кар’єру. На цьому тлі існує можливість конфлікту інтересів, враховуючи, що розслідування справи веде саме МВС.
Нагадаємо, в середині вересня Котвицький раптом “згадав” про незадекларовані раніше 970 млн гривень і вніс їх в свою декларацію за 2014 рік. На думку Лещенка, мова йде про ті самі виведені з України гроші.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас