Виплати МТСБУ за страховиків-банкрутів можуть перевищувати 200 млн грн, - гендиректор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати МТСБУ за страховиків-банкрутів можуть перевищувати 200 млн грн, - гендиректор

Особисті фінанси
117
Заборгованість страховиків-банкрутів, які вийшли зі складу Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), становить понад 200 млн грн, повідомив генеральний директор бюро Володимир Шевченко в ході загального зборах страховиків-членів МТСБУ.
За його словами, зокрема, виплати по заборгованості перед клієнтами страхових компаній “Авіоніка” і “Лафорт” можуть скласти від 33 грн до 33 млн грн, “Гарант-Авто” і “Україна” – 98 млн грн.
При цьому він зазначив, що в даний час по заборгованості “Лафорт” вже виплачено 12 млн грн, “Авіоніки” – 200 тис. грн.
Загальна сума регламентних виплат в 2015 році з фондів бюро склала 53,565 млн грн. Велика їх частина (73,7%) припала на виплати за шкоду, заподіяну незастрахованими транспортними засобами.
Як повідомлялося, МТСБУ 28 березня 2015 року почало прийом документів для здійснення відшкодування за договорами ОСАГО страхової компанії “ІнтерТрансПоліс”. Згідно з попередніми оцінками, сума відшкодування потерпілим за договорами цієї компанії складе близько 7 млн грн.
Моторне (транспортне) страхове бюро України є єдиним об’єднанням страховиків, які здійснюють обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам. Членами бюро є 58 страхових компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас