RBC чекає рівноваги ринку нафти через 2 роки при ціні WTI близько $ 70 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RBC чекає рівноваги ринку нафти через 2 роки при ціні WTI близько $ 70 за барель

Енергетика
305
Ринкова рівновага на глобальному ринку нафти відновиться після зникнення надлишкової пропозиції і зменшення запасів до нормального рівня з урахуванням сезонності, повідомляється в огляді RBC Capital Markets.
“Ми припускаємо, що повернення до повноцінної ринкової рівноваги буде довгим і важким і займе близько двох років”, – йдеться в звіті. “За нашими розрахунками, повна рівновага настане при ціні” трохи нижче або трохи вище $ 70 за барель, прогнозують аналітики.
До четвертого кварталу на ринку може виникнути дефіцит нафти, так як ряд ключових країн за межами ОПЕК вже почали знижувати видобуток. Ціни на нафту марки WTI можуть піднятися в район $ 50 за барель, коли зникне щоденний надлишок пропозиції і відновиться баланс. Згідно з базовим сценарієм RBC, в жовтні-грудні нафта в середньому буде коштувати $ 50 за барель.
Закріплення ціни вище діапазону $ 55-60 за барель можливо в тому випадку, коли світові запаси повернуться до нормального рівня, вважають експерти.
Можливі перебої з поставками з Іраку, Нігерії можуть скоротити виробництво на 650 тис. барелів на добу, тому надлишок пропозиції може зникнути вже в третьому кварталі, повідомляє RBC.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас