Україні дадуть $ 55 млн на розробку ракетного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні дадуть $ 55 млн на розробку ракетного палива

Казна та Політика
1382
Сполучені Штати виділять Україні $ 55 млн на утилізацію твердого ракетного палива на потужностях Павлоградського хімічного заводу.
Про це стало відомо за підсумками зустрічі голови Державного космічного агентства України Любомира Сабадоша з директором управління Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США Елізабет Джордж.
“Сторони обговорили поточний стан та актуальні питання співробітництва в рамках завершального етапу співробітництва між Україною та США щодо зберігання та утилізації палива твердопаливних ракетних двигунів ракет РС-22 на потужностях Павлоградського хімічного заводу”, – йдеться в повідомленні прес-служби Державного космічного агентства.
Утилізації підлягає 2707,5 тонн ракетного палива, що становить 55% від загального об’єму. США підтвердили готовність надання фінансової допомоги на реалізацію цієї програми в розмірі 55 млн доларів до кінця 2018 року.
Раніше стало відомо, що Україна може розраховувати на виділення третього траншу кредитних гарантій в розмірі 1 млрд доларів, якщо сформує уряд, орієнтований на реформи і співпрацю з МВФ.
Президент України Петро Порошенко закликав американські компанії до співпраці з ВПК України. Він відзначив широкі можливості для налагодження взаємодії між підприємствами військово-промислового комплексу України і США в рамках кооперації в питаннях виробництва озброєння і устаткування, залучення американських технологій та інвестицій в спільні проекти.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас