Байден заявив Алієву про підтримку Вашингтоном проекту "Південний газовий коридор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Байден заявив Алієву про підтримку Вашингтоном проекту "Південний газовий коридор"

Енергетика
595
Сполучені Штати Америки підтримують територіальну цілісність і суверенітет Азербайджану і зацікавлені в розвитку зв’язків з Баку, заявив, як повідомляє сайт глави держави, віце-президент США Джо Байден на зустрічі з президентом республіки Ільхамом Алієвим.
За даними прес-служби азербайджанського лідера, Дж.Байден відзначив наявність хороших можливостей для подальшого розширення двосторонніх зв’язків у всіх областях, в тому числі в економічній сфері. Він зазначив, що Баку і Вашингтон налагодили добру співпрацю в області безпеки, миротворчих операціях, високо оцінив активну участь і внесок Азербайджану в міжнародну антитерористичну коаліцію в Афганістані.
Віце-президент також наголосив на значенні кроків, спрямованих на визначення можливостей співпраці США і Азербайджану в оборонній сфері. Він підкреслив, що США повністю підтримують діяльність Азербайджану, пов’язану з реалізацією проекту “Південний газовий коридор”, і зроблять необхідні кроки в цій області.
У свою чергу І.Алієв повідомив Дж.Байдену, що в Азербайджані проводяться реформи у всіх сферах, забезпечені свобода думки, друку, зборів, інтернету. Глава держави детально поінформував про позицію Азербайджану з карабаського конфлікту. Президент висловив вдячність за рішучу позицію США в питанні врегулювання конфлікту, наголосив на важливості його дозволу.
І.Алієв підкреслив, що позиція президента США Барака Обами про неприпустимість існуючого статус-кво має велике значення. Президент зазначив, що роль США в мирному врегулюванні конфлікту шляхом переговорів має важливе значення.
І.Алієв заявив, що Азербайджан зацікавлений в подальшому посиленні співпраці з США в політичній, економічній та енергетичній сферах.
В ході бесіди сторони висловили зацікавленість в сильному і довгострокову співпрацю між двома країнами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас