Японські фахівці цікавляться низкою проектів розвитку інфраструктури в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські фахівці цікавляться низкою проектів розвитку інфраструктури в Україні

Казна та Політика
414
Японські фахівці висловлюють зацікавленість рядом інфраструктурних проектів, намічених до реалізації в Україні.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, мова про це йшла 31 березня в ході зустрічі в.о. глави міністерства Володимира Омеляна із заступником глави місії Посольства Японії в Україні Мічіо Харада.
Під час заходу сторони обговорили перспективні напрями розвитку двосторонньої співпраці.
В.Омелян поінформував М.Харада про хід реформування залізничної сфери, зокрема, корпоратизації “Укрзалізниці”, і плани з оновлення рухомого складу.
“Питання модернізації залізничної інфраструктури викликали інтерес з японської сторони, особливо з огляду на перспективи спільного виробництва локомотивів на території України. Також потенційно цікавими були визнані перспективні інвестиційні проекти в дорожній галузі: будівництво мостового переходу через річку Південний Буг у Миколаєві і будівництво об’їзної автомобільної дороги навколо Києва” , – наголошується в повідомленні.
Окрему увагу учасники зустрічі приділили співробітництву в питанні морських портів. Так, міністерство нагадує, що в березні відбулася зустріч з представниками Департаменту Близького Сходу та країн Європи Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), на якій обговорювалися проекти міжнародної технічної допомоги та залучення кредитних ресурсів.
Крім того, обговорювався проект технічної допомоги з розвитку морських портів в частині зміцнення інституційної спроможності та управління портами.
Зараз Мінінфраструктури очікує чергову місію експертів JICA з метою детального обговорення запропонованих українською стороною проектів в квітні поточного року. Крім того сторони розглянули і схвалили ідею про організацію роботи японських експертів в форматі постійного представництва в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас