Банківських співробітників чекають масові скорочення через FinTech-стартапи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківських співробітників чекають масові скорочення через FinTech-стартапи

Фінтех і Картки
2651
Один з найбільших американських банків Citi прогнозує, що подальше зростання FinTech-стартапів призведе до того, що 30% банківських працівників втратять свої робочі місця в найближчі десять років.
У своєму звіті “Цифрова революція” банк пророкує, що американські і європейські банки скоротять 1,7 млн робочих місць до 2025 року через “уберизацію” банківського сектора, тобто стрімке зростання FinTech-стартапів.
Нові гравці, що з’являються на ринку, не зможуть замінити банки, але нові технології зможуть замінити банківські відділення та спосіб, яким банки спілкуються з клієнтами. На думку експертів, це спілкування повністю піде в онлайн – і мобільне середовище. Крім того, банки автоматизують свої бек-офіси, що також призведе до скорочення робочих місць.
Як повідомляє Citi, кредитування і платежі — це дві сфери, в яких FinTech-стартапи залучили найбільше капітальних інвестицій. Майже половина (46%) приватного фінансування для FinTech-стартапів було в сфері послуг кредитування, на платіжні платформи припало 23%. А ці сфери завжди були традиційними для банків.
У доповіді також йдеться про те, що банки втрачають сфери впливу не тільки в США і Європі, але і в Азії. Приміром, в Китаї вже 96% продажів в електронній комерції відбуваються без участі банків.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас