Банки підвищують прогноз цін на нафту, але залишаються обережними, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки підвищують прогноз цін на нафту, але залишаються обережними, - WSJ

Енергетика
668
Аналітики великих банків незначно підвищили прогнози цін на нафту вперше з серпня, проте залишаються обережними щодо перспектив глобального нафтового ринку, пише The Wall Street Journal.
Згідно із середнім прогнозом представників 13 інвестиційних банків, ціна марки Brent в цьому році складе $40 за барель. Це приблизно на $1 краще лютневих оцінок.
Середні очікування для марки WTI становлять $39 за барель.
Ралі на нафтовому ринку підтримується оптимізмом, що надлишок палива у світі, який провокував зниження цін з 2014 року, почне слабшати в цьому році. Найбільші виробники, включаючи Саудівську Аравію і Росію, планують у квітні обговорити замороження обсягів видобутку.
Та надмірні поставки нафти на світовому ринку поки зберігаються, так як і значні обсяги запасів нафти, тому аналітики обережні у своїх прогнозах.
“Нинішні глобальні фундаментальні фактори, як і раніше, “ведмежі” через величезний обсяг перепоставок”, – зазначає глава нафтових досліджень Societe Generale Майк Уітнер.
Середня ціна Brent у другому кварталі складе $37,25 за барель і зросте до $46,2 за барель у жовтні-грудні, свідчать результати опитування WSJ.
Банкіри прогнозують, що нафта в середньому буде коштувати $56 за барель у наступному році проти більше $100 за барель у 2014 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас