"Від подушки до мила": З сьогоднішнього дня стартують електронні держзакупівлі, сума замовлень тільки від Мінінфраструктури більш 50 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Від подушки до мила": З сьогоднішнього дня стартують електронні держзакупівлі, сума замовлень тільки від Мінінфраструктури більш 50 млрд

Казна та Політика
1060
Підприємства Міністерства інфраструктури після впровадження 1 квітня системи електронних державних закупівель на базі платформи Prozorro для органів центральної влади вийдуть на ринок із загальною пропозицією понад 50 млрд грн.
Про це повідомив на прес-конференції радник міністра інфраструктури Андрій Мотовіловець.
«У нас є річний план закупівель. Зараз на нашому сайті виставлено закупівель на 26 мільярдів гривень. Згідно із законом з 1 квітня всі наші підприємства повинні будуть брати участь (у електронних держзакупівлі – ред.). Це ринок на суму понад 50 мільярдів гривень », – сказав він.
При цьому Мотовіловець зазначив, що з найбільшими пропозиціями держзакупівель будуть виходити «Укрзалізниця» і державні стивідорні компанії.
«У них дуже багато грошей. Підприємства закуповують буквально все: від подушки до мила», – додав радник міністра.
Також Мотовіловець зазначив, що Мінінфраструктури очікує від впровадження системи електронних держзакупівель зниження рівня корупції при проведенні тендерів і стимулювання розвитку бізнесу в країні.
Нагадаємо, в березні Мінінфраструктури спільно з фахівцями Міністерства економічного розвитку і торгівлі провело навчальний семінар по впровадженню системи електронних закупівель ProZorro на підконтрольних підприємствах.
17 лютого президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про публічні державні закупівлі», прийнятий парламентом в остаточній редакції 4 лютого поточного року. Даний закон передбачає поширення системи електронних закупівель на базі платформи Prozorro c 1 квітня на весь масив державних тендерів, вартість яких перевищує 200 тис. грн для товарних закупівель або 1,5 млн грн – для замовлення робіт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас