Митний союз ввів мито на металопрокат з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митний союз ввів мито на металопрокат з України

Казна та Політика
909
Країни Євразійського економічного союзу (ЄАЕС, Митний союз) прийняли рішення ввести антидемпінгове мито на прутки з України.
“Колегія ЄЕК прийняла рішення ввести антидемпінгове мито на українські прутки терміном на 5 років. Для ПАТ “Єнакіївський металургійний завод” встановлюється індивідуальний збір в розмірі 10,11% від митної вартості; для ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” встановлюється індивідуальний збір в розмірі 9, 32% від митної вартості “, – заявили в комісії.
Для інших виробників антидемпінгове мито фіксується в розмірі 10,11% від митної вартості.
Розслідування було порушено ще в кінці 2013 року. Приводом для порушення розслідування стало звернення ВАТ “Євраз Об’єднаний Західно-Сибірський металургійний комбінат”, ВАТ “Ніжнесергінскій метизної-металургійний завод”, ВАТ “Челябінський металургійний комбінат”, ВАТ “Северсталь” і ВАТ “Магнітогорський металургійний комбінат”, на частку яких у середньому за період з 2010 року по перше півріччя 2013 року припадало 65,9% обсягу виробництва прутків в ТС.
У Митний союз Білорусі, Казахстану і Росії входять Росія, Киргизія, Білорусь, Казахстан і Вірменія. Інтеграція цих країн передбачає єдину митну територію, в межах якої у взаємній торгівлі товарами не застосовуються митні мита та обмеження економічного характеру, за винятком спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів. При цьому країни-учасники Митного союзу застосовують єдині митні тарифи та інші засоби регулювання при торгівлі з третіми країнами.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас