Оператори вертольотів стали черговою жертвою падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори вертольотів стали черговою жертвою падіння цін на нафту

Енергетика
1341
Спад в енергетичній галузі, викликаний низькими цінами на паливо, привів до надлишку пропозиції вертольотів на ринку і негативно позначився на фінпоказниках операторів, пише The Wall Street Journal.
Оператори вертольотів CHC Group Ltd. і Bristow Group Inc., що займаються доставкою працівників і вантажів для видобувних компаній, відзначають незвичайно сильний спад в галузі і вважають, що в кращому випадку ситуація почне виправлятися на початку наступного року.
Era Group, один з найбільших операторів в Мексиканській затоці, зазначає, що може відкласти або анулювати три чверті замовлень на вертольоти, в тому числі це стосується угоди з Sikorsky, підрозділом Lockheed Martin.
CHC, лідер галузі, який здійснив IPO два роки тому, був змушений провести делістинг акцій з Нью-Йоркської біржі в січні після обвалу котирувань. Moody’s минулого тижня знизило рейтинг компанії до “сміттєвого” рівня.
За даними компанії Agusta Westland, підрозділи італійського концерну Finmeccanica SpA, на нафтогазові компанії припадає 26% комерційного флоту вертольотів в світі, або близько 1900 одиниць. При цьому, на думку експертів, близько 20% цих вертольотів простоюють або працюють з недостатньою навантаженням.
Деякі власники вертольотів намагаються диверсифікувати сферу їх застосування, використовуючи призначені для нафтогазових компаній машини для проведення рятувальних операцій або для перевезення ВІП-персон. Однак, як підкреслює консультант Джон Менніон, можливості щодо диверсифікації обмежені, оскільки в різних сферах клієнти воліють вертольоти певних моделей і конфігурацій.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас