Липецькій фабриці Roshen продовжили арешт до червня, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Липецькій фабриці Roshen продовжили арешт до червня, - ЗМІ

Фондовий ринок
748
Російський суд до 13 червня продовжив арешт майна липецкої кондитерської фабрики Roshen у справі про неправомірне відшкодування ПДВ з російського бюджету.
Про це повідомляє “ТАСС” з посиланням на джерело, близьке до слідства.
“Басманний суд за клопотанням слідчого продовжив термін забезпечувального арешту на майно фабрики до 13 червня. До цієї ж дати продовжено і термін попереднього розслідування у кримінальній справі”, – наводить слова джерела російське агентство.
За його словами, арешт накладений на 14 об’єктів нерухомості, в тому числі на склад готової продукції, чотири цехи, будівля підсобного корпусу і сім земельних ділянок загальною площею понад 70 гектарів.
При цьому арештоване майно може експлуатуватися фабрикою, однак з ним не можна проводити операції.
Як відомо, 28 квітня 2015 кондитерська корпорація Roshen заявила про арешт майна ВАТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен” загальною вартістю 2 млрд рублів. Таке рішення прийняло Головне слідче управлінням СК РФ на підставі постанови Басманного районного суду Москви.
Офіційний представник СКР Володимир Маркін повідомляв в квітні про порушення кримінальної справи за фактом шахрайського розкрадання 180 млн рублів шляхом незаконного відшкодування з бюджету РФ податку на додану вартість ВАТ “Липецька кондитерська фабрика” Рошен “.
Власником корпорації є президент України Петро Порошенко.
В середині січня 2016 він повідомив, що передав свою частку в корпорації в незалежний “сліпий” траст. Банк, який є керуючим трасту, має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас