МВФ: Україні потрібні економічні перетворення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Україні потрібні економічні перетворення

Казна та Політика
1151
Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд стурбований політичною ситуацією в Україні, однак закликає владу продовжувати програму реформ, в першу чергу у фінансовій сфері і в енергетиці.
Про це сказав журналістам глава представництв МВФ в Україні Жером Ваше.
Він відмовився коментувати можливі шляхи розв’язання політичної кризи в Україні, разом з тим підкреслив, що Україні потрібні економічні перетворення.
“Дуже важливо, щоб влада продовжувала програму реформ, зберігала фіскальну стабілізацію, дотримувалася намічених планів в частині тарифного регулювання, в тому числі в енергетичній сфері”, – сказав Ваше.
Раніше представники МВФ підкреслювали, що Фонд не розглядає можливість повної зупинки відносин з Україною через політичну кризу, що вибухнула в останні місяці, однак все ще чекає визначеності зі статусом уряду і продовженням програми реформ.
МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд доларів строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд доларів Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд доларів – 4 серпня 2015 року.
На поточний момент Україна і МВФ знаходяться на стадії другого перегляду програми, який проходив для України в два етапи. Місія МВФ працювала в Києві у вересні і листопаді минулого року. Разом з тим, місія не змогла досягти компромісу в частині другого перегляду програми реформ.
На поточний момент Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду програми співпраці, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.
Другий перегляд програми повинен бути оформлений в спеціальний Меморандум, який повинен бути потім затверджений Радою директорів МВФ.
Схвалення меморандуму буде означати надання Україні третього траншу кредиту від МВФ в розмірі 1,7 млрд доларів.
Отримання третього траншу кредиту є вкрай необхідним для України, оскільки позитивне рішення МВФ дозволить нашій країні залучити ще 2,3 млрд доларів фінансової допомоги – 1 млрд доларів у вигляді гарантій від уряду США, а також кредитні транші від ЄС і Світового банку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас