Рада прийняла в першому читанні законопроект про підвищення експортного мита на металобрухт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла в першому читанні законопроект про підвищення експортного мита на металобрухт

Казна та Політика
309
Верховна Рада на засіданні в четвер ухвалила в першому читанні законопроект №3868 про внесення змін до деяких законів щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об’єктів інфраструктури.
Документ пропонує тимчасово – на три роки – підвищити вивізне мито на брухт чорних металів з EUR10/тонна, яке діє в даний час, до EUR35/тонна.
За законопроект № 3868 в першому читанні проголосували 245 народних депутатів. При цьому при сигнальному голосуванні за прийняття законопроекту в цілому набралося 200 голосів, таким чином, має бути його доопрацювання до другого читання.
У ході представлення законопроекту голова комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк повідомив, що до другого читання документа планується провести його широке обговорення із залученням експертів і учасників ринку – металургійних і підприємств, що збирають металобрухт – з метою вийти на необхідне рішення за розміром вивізного мита.
Під час обговорення законопроекту в Раді депутати, які брали участь в ньому, загалом підтримали прийняття даного законопроекту.
Раніше профільний комітет ВР підтримав прийняття даного законопроекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас