Китай може стати світовим лідером з імпорту нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може стати світовим лідером з імпорту нафти

Енергетика
312
КНР в 2016 році може обійти США і стати світовим лідером за обсягом імпорту нафти.
Про це заявив на Російсько-китайському нафтогазовому форумі 2016 віце-президент китайської нафтотрейдингової компанії Unipec Чжун Фулян.
“У перші два місяці поточного року обсяг імпорту сирої нафти в нашій країні перевищував 8 млн барелів на день. Ми прогнозуємо, що за підсумками року імпорт складе 7,5 млн барелів на день. Сподіваємося, що за цей час Китай обійде США і стане світовим лідером за обсягом імпорту сирої нафти “, – сказав він.
Фулян зазначив, що, незважаючи на уповільнення темпів зростання попиту на нафту в КНР, Unipec очікує продовження досить швидкого зростання імпорту в період 13-й п’ятирічки.
За його оцінками, до 2020 року обсяг закупівель зарубіжної нафти збільшиться до 9 млн барелів на день, середньорічне зростання складе близько 5,5%.
За даними Чжун Фулян, в 2015 році КНР імпортувала 6,7 млн барелів сирої нафти в день. У США цей показник склав 7,4 млн барелів на день.
Unipec – одна з найбільших компаній КНР в сфері міжнародної торгівлі нафтою. Вона є “дочкою” китайської нафтогазової корпорації Sinopec.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас