Рада прийняла за основу нову редакцію закону про страхування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла за основу нову редакцію закону про страхування

Казна та Політика
541
Верховна Рада України з другої спроби прийняла за основу нову редакцію закону про страхування.
За відповідний проект (№1797-1) після невдалого першого голосування проголосували 242 народних депутата при необхідному конституційному мінімумі в 226 голосів.
Представляючи законопроект, його автор, народний депутат Максим Поляков, зазначив, що чинний закон про страхування був прийнятий в 2001 році і не відображає сучасний стан страхового ринку і не дає імпульсів для його розвитку.
“Тому доцільним є прийняття закону в новій редакції, яка б відображала реальний стан речей і стала основою для розвитку страхового ринку. Ухвалення законопроекту залишається актуальним через необхідність виконання українською стороною умов вступу до СОТ та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, – сказав Поляков.
Він зазначив, що проектом пропонується введення нового порядку реєстрації страхових компаній, визначення класифікації галузі та видів страхування відповідно до рекомендації першої директиви Ради ЄС, введення пруденційного нагляду, встановлення умов платоспроможності страховиків, вимог для власників компаній.
При цьому депутати в ході обговорення відзначили, що закон не повністю враховує вимоги і директиви ЄС, тому було запропоновано врахувати всі вимоги при підготовці законопроекту до другого читання.
Нагадаємо, за попередніми даними, кількість страхових компаній, що працюють на ринку України, в 2015 році в порівнянні з 2014 роком скоротилася на 5%, або на 21 компанію, до 361 компанії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас