Рада прийняла за основу законопроект про функціонування ринку деривативів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла за основу законопроект про функціонування ринку деривативів в Україні

Казна та Політика
429
Парламент прийняв у першому читанні проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання ринку деривативів)” №3498, зареєстрований 20 листопада 2015 року.
За відповідний законопроект на засіданні парламенту в четвер проголосувало 237 народних депутатів.
Законом передбачено створення правового поля для біржових і позабіржових деривативів, впровадження механізмів фінансового забезпечення, фіналізації (остаточності) розрахунків відповідно до директив ЄС, впровадження концепції кваліфікованих інвесторів, встановлення єдиних стандартів регулювання товарного біржового ринку.
На думку авторів законопроекту, це дозволить диверсифікувати фінансові інструменти і посприяє розвитку товарного біржового ринку.
Слідом за цим документом Верховна Рада прийняла за основу супутні законопроекти “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо регульованих ринків і деривативів)” №3499, “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо регульованих ринків і деривативів)” №3500 і “ Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо регульованих ринків і деривативів) “№3516.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас