Обмінникам можуть дозволити не використовувати касові апарати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмінникам можуть дозволити не використовувати касові апарати

Валюта
771
Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує парламенту прийняти в першому читанні законопроект №3586, що передбачає скасування використання небанківськими фінансовими установами реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) при валютообмінних операціях. Відповідне рішення фінкомітет Ради прийняв 30 березня.
Депутати вважають за необхідне скасувати використання РРО при валютообмінних операціях для відновлення принципу конституційної рівності суб’єктів господарювання, з огляду на те, що банки не використовують касові апарати при таких операціях.
Крім того, на засіданні 30 березня фінкомітет рекомендував Раді прийняти в цілому законопроект №2455, яким вдосконалюється процедура видачі споживчих кредитів. Основною метою даного законопроекту є створення механізму споживчого кредитування, при якому потенційний позичальник буде в обов’язковому порядку повідомлений про розмір ефективної процентної ставки та всі додаткові платежі.
Також фінансовий комітет рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект №3669, що передбачає надання небанківським фінустановам права здійснювати перекази шляхом укладення агентських договорів з юридичними особами. Проектом пропонується дозволити здійснення на агентській основі операцій з прийому готівки для подальшого переказу. На думку авторів документа, його прийняття ліквідує бар’єри для подальшого розвитку ринку торгівлі через Інтернет і по каталогах.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас