Мінфін залучив до держбюджету 1,9 млрд гривень за рахунок розміщення гривневих ОВДП в 1 кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін залучив до держбюджету 1,9 млрд гривень за рахунок розміщення гривневих ОВДП в 1 кварталі

Казна та Політика
90
Міністерство фінансів в 1 кварталі залучило до державного бюджету 1,85 млрд гривень за рахунок розміщення гривневих облігацій внутрішньої державної позики.
Про це свідчать звітні дані Мінфіну за підсумками 1 кварталу.
Найбільшу суму Мінфіну вдалося залучити на аукціонах в лютому – понад 700 млн гривень, тоді як в березні було розміщено ОВДП на 494 млн гривень, а в січні – на 274 млн
Старший фінансовий аналітик інвесткомпанії ICU Тарас Котович зазначив, що залучена Мінфіном сума в 1 кварталі є невеликою в порівнянні з потребами бюджету, відбитими в законі про держбюджет на поточний рік.
“Тим не менш Мінфін поки не готовий йти на підвищення ставок за пропонованими інструментами, а ринок більше концентрувався на розміщеннях довших облігацій. Низький рівень ставок на короткому кінці кривої прибутковості і мінімально прийнятний для інвесторів рівень ставок на довгому кінці кривої поки не дозволяють фінансувати бюджет в значних обсягах “, – прокоментував аналітик.
Він додав, що за підсумками 1 кварталу Мінфін зробив ряд висновків, скасувавши обмеження за пропозицією облігацій, що не виправдали себе, а також скоротив кількість аукціонних днів, запланувавши на другий квартал розміщення лише по вівторках.
У той же час з пропозиції буде виключена 1,5-річна купонна облігація, яка принесла бюджету близько 16% всіх надходжень.
Він висловив надію, що другий квартал може стати ще більш активним на первинному ринку за рахунок відновлення розміщень валютних ОВДП.
Нагадаємо, згідно з держбюждету 2016 на внутрішньому ринку планується залучити 98,4 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас