Голова парламентського фінкомітету запропонував змінити Раду НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова парламентського фінкомітету запропонував змінити Раду НБУ

Казна та Політика
252
Голова парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка зареєстрував проект постанови №4323 про звільнення членів Ради НБУ і проект постанови №4324 про призначення членів Ради НБУ.
“Ми запропонували чотирьох кандидатів, які були відібрані на засіданні комітету в листопаді”, – заявив Рибалка на засіданні комітету.
Як повідомлялося, профільний комітет Верховної Ради в кінці листопада 2015 року запропонувала призначити в наглядовий орган НБУ таких чотирьох представників від парламенту: главу ради Асоціації українських банків Станіслава Аржевітіна, Віру Ричаківську та Олену Щербакову, які звільнилися з НБУ, професора Піттсбурзького університету, члена редколегії VoxUkraine, в.о. президента KSEДе Тимофія Милованова.
“Ми досі не подавали проект документа до Верховної Ради, тому що планували відразу запропонувати кандидатів і до Ради НБУ, і до наглядових рад держбанків”, – сказав Рибалка.
“Але фракції, які повинні були висувати кандидатів до наглядових рад держбанків, так і не визначилися з вибором. Тому ми вирішили почати з Ради НБУ: без нього робота регулятора з деяких питань заблокована”, – додав він.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас