Світові ціни на нафту знижуються в четвер на тлі даних Міненерго США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту знижуються в четвер на тлі даних Міненерго США

Енергетика
361
Світові ціни на нафту знижуються в четвер на тлі даних Міненерго США, які зафіксували зростання запасів нафти в країні сьомий тиждень поспіль, до рекордного максимуму, що знову загострила побоювання надлишку сировини на ринку.
“Згідно з даними торгів, станом на 7:15 вартість червневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,1% – до 39,61 долара за барель, травневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 1,36%, до 37 , 8 долара за барель”, – йдеться в повідомленні.
За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 25 березня, збільшилися на 2,3 мільйона барелів, або на 0,4% – до 534,8 мільйона барелів. Зростання виявилося менше очікувань аналітиків, що прогнозували збільшення на 3,3 мільйона барелів. Проте, індикатор сьомий тиждень поспіль оновлює історичний максимум.
Видобуток нафти в країні за тиждень, за даними міністерства, скоротився на 0,2%, або на 16 тисяч барелів на добу – до 9,022 мільйона барелів на добу. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга (Cushing) знизилися на 0,2 мільйона барелів – до 66 мільйонів барелів.
Запаси бензину в США скоротилися на 2,5 мільйона барелів – до 242,6 мільйона барелів. Аналітики очікували зниження на 2,179 мільйона барелів. Запаси дистилятів зменшилися на 1,1 мільйона барелів – до 161,2 мільйона барелів. Аналітики прогнозували, що цей показник виросте на 0,029 мільйона барелів. Однак даних про зниження запасів нафтопродуктів в США поки не вдається підтримати нафтові котирування.
“Ціни будуть коливатися весь рік. Комерційні запаси продовжать рости до травня або червня”, – прокоментував агентству Рейтер ризик-менеджер нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунан (Tony Nunan).
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас